A A A
Tema/Kultur og fritid/Bibliotek

Sommerles-fest

Sommerles-fest på biblioteket på Otta lørdag 16. september. 

Lørdag var ca. 70 stykker på biblioteket på Otta på årets store happening, Sommerles-fest. Bibliotekene i Nord-Gudbrandsdal hadde invitert buktaler og magiker Erik Mogeno på turné i hele norddalen. Det ble et forrykende show med påfølgende premieutdeling og vafler til alle fremmøtte på biblioteket.


Sparebank 1 Lom og Skjåk sponset bibliotekene i norddalen med 2 iPad’er og i år ble Sel bibliotek trukket ut som en av bibliotekene som fikk hovedpremien, Lom bibliotek ble trukket ut til å dele ut den andre. Ida Christine Tho var den heldige sommerles-deltakeren som vant iPad’en i Sel kommune. Vi trakk på forhånd også ut to andre-premier, gavekort på kulturhuset. De var det Guston Baardvik Gaustad og Samar Abdulkadir som vant. På festen ble det også trukket ut flere premier blant de som var der.  


Bibliotekene i norddalen har hatt lesekampanje for barn i flere år, men nytt av året var at de ble med på den nasjonale Sommerles-kampanjen. Barna registrerte seg på nettstedet sommerles.no og registrerte selv bøkene de har lest i sommer, ellers kunne de levere leseskjema på biblioteket for at bibliotekarene registret dem og det de hadde lest. Det var færre deltagere totalt i norddalen i år enn i 2016, men deltakerne leste flere bøker til sammen enn det ble gjort i fjor. I hele norddalen deltok 362 barn. De leste 5039 bøker i sommer og har til sammen lest 494 853 sider som er registrert på nettstedet sommerles.no. I Sel deltok 98 barn. De leste 880 bøker i sommer og har lest 98 405 sider i løpet av sommeren. 

sommerlesfest 2017

 
Tips en venn Skriv ut