A A A
Tema»Kultur og fritid»Bibliotek
logo filmbib

Filmbib - se film helt gratis

Filmbib er en helt ny norsk strømmeteneste som lar deg se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis. Du må bare ha et nasjonalt lånekort og pinkode fra biblioteket.

film.JPG

Hva er Filmbib? 
Filmbib er distribusjonsportalen for Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm. Ordningen blir administrert av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å gi det norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket.

Et uavhengig utvalg vurderer hva slags filmer som inngår i ordningene. Utvalget er basert på nominasjon fra Norsk filmforbund, Norske film-, TV- og spillprodusenters forening, Norske Dramatikeres Forbund og Norske Filmregissører. 

Nasjonalt lånekort.jpgHvordan virker Filmbib? 
Gratis tilgang til Filmbib får du via norske folkebibliotek og Nasjonalt Lånekort. Du logger deg på tjenesten med ditt nasjonale lånekortnummer og PIN-kode. Se filmer på pc, mobiltelefon eller nettbrett.

Hva slags filmer finner du i Filmbib? 
I Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten. 

Vil du vite mer? 
Har du problemer med avspilling eller andre tekniske spørsmål, kan du bruke tjenesten sin Hjelp-side for å få svar. Mer informasjon og Innkjøpsordningens retningslinjer finner du på nfi.no.

Tips en venn Skriv ut